Előfizetői tartalom

Fontos megállapodás született Brüsszelben az EU-USA adatvédelmi keret ügyében

Portfolio
Elfogadta ma az Európai Bizottság az EU-USA adatvédelmi keretre vonatkozó megfelelőségi határozatát – közölte a brüsszeli testület. A határozat megállapítja, hogy az Egyesült Államok – az Európai Unióhoz mérhető – megfelelő védelmi szintet biztosít az új keret alapján az EU-ból amerikai vállalatoknak továbbított személyes adatok tekintetében. Az új megfelelőségi határozat alapján a személyes adatok biztonságosan továbbíthatók az EU-ból a keretben részt vevő amerikai vállalatokhoz anélkül, hogy további adatvédelmi biztosítékokat kellene bevezetni.

A közlemény emlékeztet rá, hogy az EU-USA adatvédelmi keret új, kötelező erejű biztosítékokat vezet be az Európai Bíróság által felvetett valamennyi aggály kezelése érdekében, ideértve az amerikai hírszerző szolgálatok uniós adatokhoz való hozzáférésének a szükséges és arányos mértékre való korlátozását, valamint Adatvédelmi Felülvizsgálati Bíróság (DPRC)...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés