Előfizetői tartalom

Jócskán növelte az energiafelhasználás hatékonyságát Kína

MTI
Kína az energiafelhasználási hatékonyságot leggyorsabban növelő országok egyike, túlteljesítette a szén-dioxid-kibocsátás csökkentésére a nemzetközi közösségnek tett ígéretet is - jelentette ki Csao Csenhszin (Zhao Chenxin), a kínai NDRC nemzeti fejlesztési és reformbizottság igazgatóhelyettese egyhetes országos energiatakarékosság-népszerűsítő programjának megnyitóján Kantonban.

Az NDRC (National Development and Reform Commission) igazgatóhelyettesének tájékoztatása szerint Kína energiafelhasználási hatékonysága 26,4 százalékkal javult az elmúlt egy évtizedben, vagyis a bruttó hazai termék egy egységének az előállításához szükséges energia mennyisége ennyivel csökkent ezen idő alatt. Az energiafelhasználás éves 3 százalékos növekedése mellett...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés