Előfizetői tartalom

A Fed döntéshozói szerint már közel a kamatemelések vége

Portfolio
Egyre több amerikai jegybanki tisztviselő jelezte, hogy a Federal Reserve-nek további kamatemelésre lehet szüksége a tartósan magas infláció leküzdése érdekében, de a jelenlegi monetáris politikai szigorítási ciklus vége közeledik. A Fed 2022 márciusa óta már 5 százalékponttal emelte a kamatlábakat, hogy megpróbálja megfékezni az elmúlt négy évtized legmagasabb amerikai inflációját. 

Az amerikai jegybank több tisztviselője is jelezte, hogy a tartósan magas infláció megfékezéséhez szükség lehet a kamatlábak emelésére, bár azt is sugallják, hogy a monetáris politika jelenlegi szigorítási ciklusa a végéhez közeledik. A Fed 2022 márciusa óta öt százalékponttal emelte a kamatlábakat, hogy megpróbálja megfékezni az Egyesült Államokban az elmúlt 40 év...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés