Előfizetői tartalom

Itt a lista, ezek valójában a rejtélyes long covid leggyakoribb tünetei

MTI
Miután évekig próbálták azonosítani, hogy pontosan mi is az a hosszú covid, egy új tanulmány a feltételezett tünetek hosszú listáját mindössze 12-re szűkítette. Korábban több mint 200 tünetet véltek összefüggésbe hozni a rejtélyes elhúzódó betegséggel, de most már egyértelműen meghatározták a leggyakoribb és legkövetkezetesebb tüneteket - írja az IFL Science egy tanulmányra hivatkozva.

A COVID-19 megjelenése óta egyre több jelentés érkezett a fertőzést követő krónikus és hosszú távú hatásokról. A tünetek között szerepelt az "agyköd", a fáradtság és a szaglás elvesztése, és a súlyosságuk a viszonylag enyhétől a súlyos és legyengítő tünetekig terjedt. A hosszú covid azonosításának egyetlen kritériuma a folyamatos, visszaeső vagy a fertőzést...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés