Előfizetői tartalom

Lecsapott a megélhetési válság: rengetegen váltanának állást Magyarországon

Portfolio
2023 második negyedévében tovább erősödött munkavállalói aktivitás a hazai munkaerőpiacon. Az ország minden vármegyéjében nőtt az álláshirdetésekre beérkezett jelentkezések száma, az előző év azonos időszakához képest átlagosan 44%-kal. A legnagyobb emelkedés arányosan Budapesten, Békés és Pest vármegyében mérhető. A meghirdetett állások száma azonban szerte az országban csökkent – derült ki a Profession.hu aktuális negyedéves jelentéséből.

Több a munkavállalói jelentkezés Magyarország leglátogatottabb állásportáljának 8%-kal nőtt a regisztrált állománya 2022 második negyedévéhez képest és 10%-kal több a munkakereső. Az állásportál saját adatbázisa alapján elemezte a hazai munkaerőpiac helyzetét a munkaadók toborzási trendjeire, valamint a munkavállalók álláskeresési preferenciáira és lehetőségeire...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés