Előfizetői tartalom

Küszöbön Katar magyarországi pénzügyi befektetése, és remélhetőeg 2027-től vehetünk gázt is tőlük

Portfolio
Katar és Magyarország között „a pénzügyi területen való együttműködésünk továbbra is egy fontos preferencia, örülünk annak, hogy az ezen együttműködést célzó tárgyalások jól haladtak, és most már a finisükhöz érkeztek” – jelezte Szijjártó Péter pénteken a katari-magyar gazdasági vegyesbizottság ülése előtti rövid beszédében. Ez arra utal, hogy rövidesen megjelenhet Katar pénzügyi befektetőként Magyarországon, például állampapír vásárlóként is, igaz ez a téma minisztériumi közleményben csak úgy mellékesen szerepelt. A közleményben más furcsaságok is vannak.

Ma került sor Budapesten a magyar-katari gazdasági vegyesbizottság harmadik ülésére azután, hogy nemrég Katarban járt egy magyar kormánydelegáció, és Orbán Viktor kormányfő be is jelentette: katari földgázt is vehetünk majd, illetve szívesen látná a kormány a katari befektetőket akár a Budapest Airport körül is. A külgazdasági és külügyminiszter pénteken a közzétett...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés