Előfizetői tartalom

Itt az újabb nagy terv: így fejlesztenék az elhanyagolt német hadsereget

Portfolio
Németország célja, hogy 2025-re az európai NATO-szövetségesek közül a legjobban felszerelt hadosztállyal rendelkezzen. Az ország, amely jelenleg egyetlen harcképes hadosztállyal sem rendelkezik, azt tervezi, hogy 2025-ig az első hadosztálya hadműveleti szolgálatba áll, 2027-ig pedig egy második hadosztálya is lesz.

Alfons Mais tábornok német vezérkari főnök bizakodását fejezte ki, hogy 2025-re Németország büszkélkedhet majd a legjobban felszerelt hadsereggel az európai NATO-szövetségesek között. Németországnak jelenleg egyetlen harcképes hadosztálya sincs, amelynek amúgy jellemzően több mint 20 000 katonából kellene állnia. Az ország azonban azt tervezi, hogy 2025-re meglesz az első...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés