Előfizetői tartalom

Egyre több orosz gáz érkezik Európába!

Portfolio
Július első felében az orosz Gazprom a júniusi átlaghoz képest 28 százalékkal növelte az Európába irányuló vezetékes földgázexportját, ezzel 2023-as csúcsot ért el a behozatal. Ezt az ugrásszerű növekedést Ukrajnán és a Török Áramlaton keresztül szállított mennyiség tették ki, ugyanis jelenleg egyedül ezen a két módon érkezik az orosz gáz a kontinensre.

Július első felében a Gazprom, Oroszország vezető földgázipari vállalata jelentősen megnövelte az európába irányuló vezetékes földgázexportot, közölte a Reuters. A hírügynökség számításai szerint a behozatal a júniusi átlaghoz képest 28 százalékkal nőtt, és 2023-ban új csúcsra ugrott. Ezeket az értékeket az Ukrajnán és a Török Áramlaton keresztül szállított...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés