Előfizetői tartalom

Már nem álom a 800 ezer forintos fizetés Magyarországon

Közel sem kavar akkora port egy szolgáltatóközpont megnyitása vagy bővítése, mint egy nagy iparvállalaté. Az igazság azonban az, hogy amíg az alacsony képzettséget igénylő, többségében betanított, fizikai munkásokat foglalkoztató összeszerelőüzemek az olcsó munkaerőért és a rugalmas foglalkoztatási szabályok miatt jönnek hozzánk – a leértékelődő forint mellett –, addig az SSC/BSC-k a képzett, nyelveket beszélő fehérgallérosokat keresik. A mosolygörbe egyik boldogabb pontján dolgozók fizetése pedig átlagban 850 ezer forint, ami 70%-kal meghaladja az országos átlagot.

Magas hozzáadott érték Két- vagy háromműszakos beosztás. Kemény fizikai igénybevétel. Olykor munkavégzés veszélyes anyagokkal. Szabadság akkor, amikor leáll a gyártás. Az iparvállalatok világa sosem a könnyű pénzszerzésről szólt, ma azonban már egymillióan dolgoznak az iparban és az építőiparban. Az elmúlt időszakban egyre több iparvállalat telepedett meg Magyarországon...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés