Előfizetői tartalom

Spanyol választás: meglepetést értek el a szocialisták, 3 kimenetel is elképzelhető

Portfolio
Nem született egyértelmű győztes egy a spanyolországi választásokon, mivel a jobboldal nem váltotta be a várakozásokat, és nem aratott elég nagy győzelmet ahhoz, hogy biztosan kiszorítsa Pedro Sánchez miniszterelnököt a hatalomból. A két vezető párt koalíciós tárgyalásokra törekszik majd a kormánytöbbség megszerzése érdekében, de elemzők arra figyelmeztettek, hogy hogy a folyamatnak akár egy döntésképtelen parlament és újabb választás lehet a vége.

Aggódhat a spanyol jobboldal, meglepően jól szerepeltek a szocialisták Pedro Sánchez, Spanyolország baloldali miniszterelnöke a szocialisták májusi, helyhatósági választásokon elszenvedett vereség után írt ki előrehozott választásokat, és azóta a többség egyértelmű jobboldali győzelemmel számolt. A részvételi arány 70,40% volt, tehát nőtt a legutóbbi, 2019-es választáshoz...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés