Előfizetői tartalom

Varga Mihály: gondolkodni kell az eurón, de nem szabad kapkodni

Portfolio
Az elmúlt egy év egyszerűbb lett volna, ha Magyarország már az euró előszobáját jelentő ERM-II. árfolyamrendszer része lett volna, az euróbevezetésről pedig „gondolkozni kell a lehetőségen, de kapkodnia a magyar kormánynak ebben a kérdésben nem szabad” – jelentette ki Varga Mihály a vg.hu-nak adott interjúban. A pénzügyminiszter egyúttal azt is érzékeltette, hogy mind az idei 3,9%-os, mind a jövő évi 2,9%-os GDP-arányos államháztartásin hiánycél kapcsán lát teljesülési kockázatokat. Az idein kapcsán például úgy fogalmazott: „ha a második félévben a gazdaság stabil növekedési pályára tud állni, akkor látok arra esélyt, hogy intézkedések nélkül is a 3,9 százalékos idei hiánycélt teljesítsük.”

A terjedelmes interjú néhány főbb témaköre az alábbi volt, saját kiegészítéseinkkel: A jövő évi 4%-os hivatalos GDP-növekedési előrejelzést több elemző és hitelminősítő is túl optimistának tartja, ezek kapcsán úgy reagált: „Azt is aláírom, ha végül 3 százalék lesz, a 4 százalék valóban ennél kicsit optimistább”. Aztán hozzátette: „idén tavasszal...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés