Előfizetői tartalom

Rohamosan romlanak az ipar kilátásai, közepes recesszióra számít az Osztrák Iparszövetség

MTI
"Az elmúlt hetekben az iparban a gazdasági kilátások rohamosan romló tendenciát mutattak. Mégpedig a mutatók teljes skáláját tekintve" – kommentálta az Osztrák Iparszövetség vezető közgazdásza a ma közzétett felmérésük eredményét, amelynek számai közepes mértékű recessziót vetítenek előre Ausztriában a téli hónapokra. Recesszióra számít Ausztriában az év hátralévő részében az Osztrák Iparszövetség (IV) legfrissebb, kedden publikált konjunktúra-barométere alapján.

Az IV konjunktúra-barométere, amelyet a jelenlegi üzleti helyzet és a hat hónapra előretekintő üzleti kilátások számszerűsített szubjektív értékelésének (súlyozott) átlagaként határoznak meg, pontosan 0 pontra csökkent júliusban az előző havi 10,7 pontról. Az üzleti kilátásokat hat hónapos távlatban megítélő mutatószám a már amúgy is alacsony mínusz 11 pontról...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés