FONTOS Rendkívüli árváltozás jön a benzinkutakon
 
Előfizetői tartalom

Tényleg 100 bázisponttal vágta az MNB az irányadó kamatot

Portfolio
A piaci várakozásokkal, illetve a délután 2-kor közzétett közlemény értelmezésével összhangban valóban 100 bázisponttal 15%-ra vágta az MNB ma az egynapos betéti rátát, ami a ténylegesen számító kamatláb a pénzpiacon. Az MNB most a közleményt is közzétette a döntés indoklásaként, illetve zajlik a kamatdöntési sajtótájékoztató is.

Íme az előretekintő iránymutatás A jegybanki indoklás utolsó bekezdésének fő üzenete az, hogy az MNB az eddig megszokott havi 100 bázispontos tempóban tervezi tovább vágni az egynapos betéti rátát, amennyiben arra piaci helyzet lehetőséget teremt. Így tehát szeptemberre érne össze a továbbra is 13%-os alapkamat az egynapos betéti ráta szintjével, majd azt követően...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés