Előfizetői tartalom

Még jobban kivéreztethetik a szankciók Oroszországot a Wagner bukása után

Portfolio
Egy brit kormányzati jelentésből kiderül, hogy az orosz Wagner csoport aranycsempészettel foglalkozik Szudánban, ami jelentős szerepet játszik az orosz gazdaság megtámogatásában. A londoni parlament külügyi bizottsága által készített elemzés szerint a szankciók kijátszására használták a zsákmányolt aranyat, de a júniusi puccskísérlet után ez a lehetőség is kicsúszhat Vlagyimir Putyin elnök kezéből.

A Wagner zsoldoscsoport titokban jelentős mennyiségű aranyat szállít ki Szudánból, és ezt az aranyat a kereskedelemben használják fel Oroszország gazdaságának fellendítésére, annak ellenére, hogy az országot nyugati szankciókkal sújtják az ukrajnai invázió miatt. A brit parlament külügyi bizottságának jelentése szerint ezek az aranycsempész-műveletek kulcsfontosságúak...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés