Előfizetői tartalom

Csehországban nyitott központot a BMW

MTI
A BMW megnyitotta Európa legnagyobb tesztelő központját szerdán az észak-csehországi Sokolov mellett. A hivatalos nevén Future Mobility Development Center (FMDC), amelyben alapvetően új autótechnológiákat tesztelnek majd, mintegy 600 hektáron terül el, létrehozásának költségei meghaladták a hétmilliárd koronát (112 milliárd forint) - közölte David Haidinger, a BMW Group csehországi képviseletének szóvivője.

A tesztelő központ összesen 25 kilométernyi pályából áll. A hat kilométer hosszú sztrádaszakasz mellett, az új technológiákat vidéki, városi és más speciális közlekedési körülmények között is ki lehet próbálni a központban. Az egykori felszíni bányák területén kiépített poligon területén ezért különféle utak, hidak, útkereszteződések, bicikliutak, biztonsági...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés