Előfizetői tartalom

Gyorsan fogy a magyar népesség

Portfolio
A Központi Statisztikai Hivatal 2023. júniusi népmozgalmi gyorsjelentése szerint  továbbra is jóval kevesebb gyermek született Magyarországon, mint ahányan meghaltak. A természetes fogyás így majdnem 2000 fő volt. A koronavírus-járvány utáni tavalyi házassági boom is kifújt, majdnem harmadával csökkent a házasságkötések száma idén.

Júniusban 7234 újszülött gyermek született, ami 11%-os csökkenést jelentett az előző évhez képest. Ugyanebben az időszakban 9218 fő vesztette életét, ami 7,2%-os csökkenés az előző év azonos hónapjához viszonyítva. Ennek eredményeként a természetes fogyás 1984 fő volt - derül ki a KSH jelentéséből. Az év első félévében (január-június) összesen 41 892 gyermek...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés