Előfizetői tartalom

Keményen megemelheti a vízdíjakat a rezsicsökkentés módosítása

Portfolio
Az első félévben már mintegy 150-200 milliárd forint hiányozhat idén a vízközmű-szolgáltatók költségvetéséből, így a kormány által már bejelentett, az ágazatot érintő rezsicsökkentési felülvizsgálat akár 50 százalékos díjemelést is hozhat. Több másik lehetséges forgatókönyvről is pletykálnak, de a legtöbben áremelésekre számíthatnak.

Évi 150-200 milliárd forint hiányzik a vízszolgáltató cégek költségvetéséből. A helyzetet pedig a kormány a vízközműdíjak emelésével orvosolhatja, a tervek között szerepel az egységes vízdíjak bevezetése, de az is, hogy az átlag alatti vagy feletti fogyasztók eltérő díjakat fizethetnek a jövőben. A lehetséges modellek között szóba került az átlagjövedelemhez kötött...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés