Előfizetői tartalom

Lesújtó számokra bukkantunk Magyarország kapcsán

Portfolio
Ahogy minden évben, idén is közzétette az Eurostat a fontosabb és érdekesebb, európai országokat érintő statisztikai adatokat. Ezek között lesújtó statisztikákat találni a magyarok mindennapjairól. Tudtad, hogy Magyarország is azon országok közé tartozik, ahol az egyik legalacsonyabb a férfiak születéskor várható élettartama? És azt, hogy 10% felett van azon magyar fiatalok aránya, akik nem dolgoznak, és nem is tanulnak? A jelentés kitér még a nők és férfiak fizetése közötti különbségekre, az elszegényedés veszélyére és arra is, hogy a magyarok 40%-a nem képes megfizetni egy hét nyaralást sem egy évben.

Csökken a népesség Az elmúlt évtizedben az EU teljes lakosságának száma a történelmi fejlődéshez képest viszonylag lassú ütemben nőtt. 2020 és 2021 folyamán az EU népessége csökkent, ami bizonyos mértékig a koronavírus hatását tükrözte. 2022. január 1-jén 446,7 millióan éltek az EU-ban, ami 265 000 fővel kevesebb, mint egy évvel korábban, és 750 000 fővel kevesebb...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés