Előfizetői tartalom

A kormány fontos változtatást készít elő - Elővásárlási jogot akar az építési anyagot gyártó cégekre

Portfolio
A kormány újabb fontos változtatást készít elő azt követően, hogy egyes építőanyagokra már bevezette az állam elővásárlási jogát: a tervek szerint őszre készülnek el azok a részletszabályok, amelyek az építési alapanyagot és építési terméket gyártó üzemek értékesítése esetén elővásárlási jogot biztosítanának a magyar államnak – írja a hvg.hu.

A portál kiemeli, hogy mindez a kormány honlapjára feltöltött, a Kormány 2023. II. félévi jogalkotási munkaterve című dokumentumból derült ki. Az abban szereplő táblázat tanúsága szerint építési alapanyagot vagy terméket gyártó üzemekre érvényes állami elővásárlási jogra a magyar építőipari importkitettség csökkentése miatt van szükség. A munkatervből kiderül...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés