Előfizetői tartalom

Rengetegen váltanának munkahelyet Magyarországon

Erősödött munkavállalói aktivitás a hazai munkaerőpiacon, miközben csökkent az álláshirdetések száma. A legtöbben a magas infláció miatt csökkenő reálbérek miatt váltanának. Ha egy dolgozó elmenne, a cégek már kevésbé hajlanak az „ellenajánlatokra”, mert nem biztos, hogy ki tudják termelni a magasabb bérszintet. A fluktuáció pótlása ugyanakkor egyre komolyabb kihívást jelent.

Egyre többen szeretnének váltani

Jelentősen megnőtt a munkakeresők aktivitása, ilyenre 3-4 éve nem volt példa

- mondta a Portfolio-nak Fehér Tamás. A Manpower Hungary ügyvezető igazgatója szerint a jelentkezők nem csak „körülnéznek” a piacon, hanem ténylegesen munkahelyváltásban gondolkodnak. Így az állásra jelentkezőkön kívül a direkt módon megszólított jelöltek is nyitottabbak a váltásra.

A munkáltatók által kínált konkrét állásajánlatokat is nagyobb arányban fogadják el a jelöltek, mint az előző két évben, amikor jelentős volt a visszautasítások aránya

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés