Előfizetői tartalom

Az oktatási érdekképviseletekkel tárgyalt a kormány a státusztörvényről

Portfolio
Maruzsa Zoltán köznevelésért felelős államtitkár négy érdekképviseleti szervezetet – a PSZ mellett a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetét (PDSZ), a Nemzeti Pedagógus Kart és a Magyar Zeneművészek és Táncművészek Szakszervezetét – hívta a Belügyminisztériumba, hogy a státusztörvény végrehajtási rendeletének tervezetéről egyeztessenek.  A szakszervezetek képviselői bő két órát tárgyaltak Maruzsával. Gosztonyi Gábor, a Pedagógusok Szakszervezetének (PSZ) alelnöke a Telexnek azt mondta, szerinte nagyjából annyira volt nyitott Maruzsa a felvetésekre, mint amikor tavasszal a státusztörvény tervezetéről egyeztettek.

Egyetlen kézzelfogható eredménynek azt nevezte, hogy jövő szerdán folytatódik az egyeztetés, akkor tekintik át a tanév rendjét is. Augusztus 16-án pedig a PSZ és a PDSZ sztrájkbizottságként megy tárgyalni a Belügyminisztériumba, akkor a követelésekről lesz szó. A végrehajtási rendelet tervezetének egyik vitatott pontja szerint 2024. május 31-től csak akkor tölthetnek...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés