Előfizetői tartalom

Csúnya német ipari termelési adat érkezett

MTI
|
Portfolio
A várt 0,5%-kal szemben 1,5%-kal esett júniusban az ipari termelés Németországban az előző hónaphoz képest szezonális és naptári kiigazítással – közölte a német statisztikai hivatal. Mindez a májusi 0,1%-os havi csökkenést követte, és júniusban éves alapon kiigazítva 1,7%-os esés mutatkozik az ipari termelés volumenében. A rendelésállományi adatok nem sok jóval kecsegtetnek egyelőre, így ez erősíti azt a várakozást, hogy a második félévben recesszióba süllyedhet a német gazdaság.

A Destatis adatai szerint az április-júniusi három hónap feldolgozóipari termelése 1,3 százalékkal volt alacsonyabb az előző három hónap ipari termelésénél. A feldolgozóiparon belül az egyes ágazatok teljesítménye nagy eltérést mutatott: az autóipar erős fékezőerőt fejtett ki az összteljesítményre, szezonális és naptári kiigazítással 3,5 százalékkal csökkent...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés