Előfizetői tartalom

Hajszálnyira a történelmi csúcstól Magyarország nemzetközi tartalékai

Portfolio
Július végére 94 millió euróval 39,964 milliárd euróra emelkedtek Magyarország nemzetközi tartalékai az előzetes adatok szerint, azaz hajszálnyira megközelítették az eddigi történelmi csúcsot, ami idén január végén az akkori devizakötvény-kibocsátások nyomán 40,26 milliárd eurónál alakult ki. Van egy érdekes új tendencia is a nemzetközi tartalékok összetevői között, amelynek hátteréről megkérdeztük az MNB Sajtóosztályát is.

Júliusban 47,5 millió euróval emelkedett a monetáris arany nyilvántartott értéke az MNB ma reggel közzétett nemzetközi tartalék statisztikája szerint, a devizakövetelések 1385 millió euróval ugrottak, amellyel párhuzamosan az egyéb követelések 1317 millió euróval estek, és ezek nyomán csaknem 40 milliárd euróra emelkedtek a nemzetközi tartalékok. Amint az alábbi ábrán...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés