Előfizetői tartalom

A lengyel jegybankár szerint hiba lenne a kamatok csökkentése

Portfolio
Pzemyslaw Litwiniuk jegybankár arra figyelmeztetett, hogy Lengyelország számára hiba lenne egy esetleges őszi kamatcsökkentés. A hitelköltségek közelgő csökkenéséről szóló spekulációk közepette Litwiniuk megjegyzései szöges ellentétben állnak Adam Glapinski jegybankelnök korábbi kijelentésével, miszerint szeptemberben kamatcsökkentés lehetséges, ha az infláció egyszámjegyűre csökken. 

Przemyslaw Litwiniuk lengyel jegybankár az ország esetleges őszi kamatcsökkentésében rejlő veszélyekre figyelmeztetett, miközben a piacok már az őszi kamatcsökkentésre spekulálnak. Litwiniuk megjegyzései közvetlen válasz Adam Glapinski jegybankelnök júliusi nyilatkozatára, amelyben szeptemberben lehetséges kamatcsökkentést javasolt, ha az infláció egy számjegyűre csökken....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés