Előfizetői tartalom

Gyilkos árak a magyar hotelekben: egyre többeknek megfizethetetlen a nyaralás

Portfolio
Meghaladta a 60 ezer forintot a 4 csillagos hotelekben egy éjszaka ára júliusban, miközben a 3 csillagosokban a 35 ezret közelíti.

Egyre kevesebb magyar nyaral idén belföldön, ami az elképesztő ütemben emelkedő árakkal függ össze. A lakosság reálbére csökken az általános infláció közepette (egyre többet költenek élelmiszerre), így kevesebb szolgáltatást tudnak igénybe venni. A belföldi nyaralás egészen elképesztő ütemben drágul, ami miatt pedig azok közül, akik nyaralni mennek, egyre többen fontolják meg a külföldi utazást.

Júliusban egyetlen hónap alatt, vagyis júniushoz képest 9,6%-kal nőtt az üdülési szolgáltatások ára a KSH friss adatai alapján.

A 4 csillagos hotelekért már több mint 60 ezer forintot kell fizetni éjszakánként (2 főre), de már az apartmanok átlagára is 25 ezer forint felett van.

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés