Előfizetői tartalom

Kijött a friss adat: brutális gyorsasággal fogy az orosz kormány pénze, pedig még messze az év vége

Portfolio
Oroszország költségvetési hiánya az idei év első hét hónapjában 2,82 ezermilliárd rubelre (29,3 milliárd dollár), azaz a GDP 1,8%-ára nőtt a pénzügyminisztérium előzetes becslése szerint. Ez szöges ellentétben áll a tavalyi év azonos időszakában elért 557 milliárd rubeles többlettel, mivel az ukrajnai jelentős katonai kiadások és az olaj- és gázexportra vonatkozó nyugati szankciók megviselik az államháztartást.

Az orosz kormány a január-júliusi időszakra vonatkozó költségvetési hiány jelentős növekedéséről számolt be, amely elérte a 2,82 ezermilliárd rubelt (29,3 milliárd dollár), vagyis az ország bruttó hazai termékének (GDP) 1,8%-át. Ezt az adatot a pénzügyminisztérium kedden hozta nyilvánosságra, előzetes becslések alapján. Ez szöges ellentétben áll a tavalyi év azonos...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés