Előfizetői tartalom

Kilenc éve a legkisebb magyar költségvetési hiányadat jött, de mégsem dőlhetünk hátra

Portfolio
Kilenc éve a legalacsonyabb, mindössze 44,3 milliárd forintos költségvetési hiány alakult ki idén júliusban, de mégsem emelte ki ezt a jó hírt közleményében a Pénzügyminisztérium. Ez nem véletlen, mert az első héthavi deficit az éves hiánycél 86,5%-ára hízott, így nem is hangsúlyozza a tárca, hogy tartható a hiánycél. Varga Mihály tárcavezető a minap azt vázolta, hogy szeptemberben vizsgálják felül az idei költségvetés helyzetét és ha szükséges, akkor beavatkozik a kormány. A jelek szerint egyre inkább indokolt lehet ez a beavatkozás.

A Pénzügyminisztérium közleménye szerint júliusban mindössze 44,3 milliárd forintos hiánnyal zárt a központi alrendszer, ami az alábbi ábránk alapján kilenc éve, 2014 óta a legalacsonyabb havi deficitnek számít. A friss adat értelmében az első héthavi együttes hiány 2940,3 milliárd forintra emelkedett, amelyen belül a központi költségvetés 2983,2 milliárd forintos hiányt...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés