Előfizetői tartalom

Nagyon jó hír érkezett az eurózónából, amely láttán az EKB is fellélegezhet

Portfolio
Az Európai Központi Bank (EKB) friss felméréséből kiderül, hogy az euróövezeti fogyasztók az elkövetkező hónapokban és években az infláció további lassulására számítanak. Ugyanakkor továbbra is pesszimisták vásárlóerejüket és a lakáspiacot illetően. Ezek az adatok alátámasztják annak bizonyítékait, hogy az EKB példátlan kamatemelési sorozatának fokozatosan sikerül megfékeznie, hogy a jelenlegi magas inflációs ráta gyökeret verjen a fogyasztói hangulatban.

Az Európai Központi Bank (EKB) friss felméréséből kiderül, hogy az euróövezet fogyasztói az elkövetkező hónapokban és években az infláció további lassulására számítanak - írja a Reuters. Ugyanakkor továbbra is szkeptikusak a vásárlóerejüket és a lakásárak jövőjét illetően. Az EKB júniusi fogyasztói várakozásokról szóló felmérése újabb bizonyíték arra...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés