Előfizetői tartalom

Európa egyik legdrágább útdíja jön Magyarországon! - Kormányzati felülvizsgálatot kérnek a fuvarozók

Portfolio
Az októberi és a jövő januári jelentős emeléssel „a magyar útdíj Európa éllovasai közé kerül”, és az elszálló gázolajárral megfejelve oda vezet, hogy „felgyorsul a belföldön tevékenykedő magyar vállalkozások piacvesztése, fokozódik a magyar közúti fuvarozók kiszorulása a hazai és a nemzetközi piacról, miközben erősödik a külföldi, elsősorban harmadik országos cégek jelenléte” – állapította meg csütörtöki aggódó közleményében a Magyar Közúti Fuvarozók Egyesülete. Éppen emiatt szakmai egyeztetést kezdeményeznek a kormánnyal „az útdíjrendszer és a jövedékiadó szabályok felülvizsgálatáról annak érdekében, hogy növekvő pályán maradjon a magyar logisztikai ágazat, s megvalósuljanak a kormány inflációs célkitűzései”.

Egy rövid, aggódó hangvételű közleményt adott ki az egyesület az MTI OS-ben csütörtök kora este, amelynek azt a címet adták, hogy „az inflációs célt veszélyezteti a magas útdíj és az üzemanyagár”. Az anyagban pedig rámutattak arra, hogy 2023. október 1-től 17,6 százalékkal – tehát a KSH tegnap kiadott júliusi inflációs adatával egyező mértékben - emelkedhet...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés