Előfizetői tartalom

Komoly hiba csúszott a számításba: gyilkos recepteket kezdett ajánlani a mesterséges intelligencia

Portfolio
Egy új-zélandi szupermarket kísérletezik azzal, hogy a mesterséges intelligencia segítségével új recepteket ajánljon az alkalmazást használó vásárlóinak. A számításba azonban egy apró hiba csúszott, ugyanis az alkalmazás kifejezetten érdekes és szokatlan recepteket ajánlott, mint például a halálos klórgáz – számolt be róla a The Guardian.

Az új-zélandi Pak 'n' Save szupermarketlánc által létrehozott alkalmazást célja, hogy a vásárlók kreatív módon használhassák fel a hűtőben megmaradt élelmiszer-alapanyagokat. Az alkalmazásban a felhasználónak meg kell adni a különböző meglévő hozzávalókat, cserébe pedig a rendszer automatikusan generál egy receptet, „vidám kommentárokat mellékelve”. A közösségi...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés