Előfizetői tartalom

Újabb lengyel jegybankár érvel a kamatcsökkentések ellen

Portfolio
Joanna Tyrowicz, a lengyel Monetáris Politikai Tanács (MPC) tagja arra figyelmeztetett, hogy a kamatcsökkentésről szóló viták károsak lehetnek az ország gazdaságára nézve. Annak ellenére, hogy Lengyelországban továbbra is magas az infláció, Adam Glapinski, a Lengyel Nemzeti Bank elnöke júliusban azt javasolta, hogy szeptemberben kamatcsökkentésre kerülhet sor, ha az infláció egyszámjegyűre csökken. 

Lengyelországban továbbra is magas az infláció, és az esetleges kamatcsökkentésről szóló viták károsan hathatnak a gazdaságra - véli Joanna Tyrowicz, a Monetáris Politikai Tanács (MPC) tagja. Ezeket a megjegyzéseket a TOK FM rádióban adott interjúban tette, amelyet a Reuters szemlézett. Júliusban Adam Glapinski, a Lengyel Nemzeti Bank (NBP) elnöke hivatalosan is lezárta a 2021-ben...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés