Előfizetői tartalom

A lemondás küszöbére jutott az Európai Bizottság első alelnöke, mert miniszterelnök akar lenni

Portfolio
Frans Timmermanst, az Európai Bizottság első alelnökét, javasolta a novemberi hollandiai választásokon közös listájának első helyére a Munkáspárt (PvdA) és a Baloldali Zöldek (GL) - közölte pénteken a zöld párt. A jelöltségről a két pártnak augusztus 22-ig kell szavaznia, és ha aznap hivatalos miniszterelnök-jelöltté válik Timmermans, akkor a szabályok értelmében le kell mondania brüsszeli állásáról, amelynek keretében az Európai Zöld Megállapodás végrehajtásáért felel.

Miután Mark Rutte holland miniszterelnök koalíciós kormánya július közepén összeomlott, így előrehozott választások jönnek novemberben, Timmermans rögtön jelezte, hogy indulni akar a miniszterelnöki székért. Mostanra tehát megkapta a két párttól a jelölést a posztra. Kapcsolódó cikkünk 2023. 07. 14. Kiderült, novemberben tartanak újra választásokat Hollandiában ...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés