Előfizetői tartalom

Célegyenesben az elektromos légitaxi, a párizsi olimpián már nézőket szállíthat

Portfolio
A Forma 1-es Magyar Nagydíjra helikopterrel érkező vendégek évről-évre középpontba állítják a városi légi mobilitás prosperáló vívmányát, a légitaxizást. Egy olyan technológiai és mobilitási innovációról van szó, amely a nagyvárosi közlekedést és az emberek mindennapjait robbanásszerűen átalakíthatja. Fülep Zsolt és Rédei Attila, a KPMG szakértői szerint az iparágban óriási a gazdasági potenciál, becslések alapján a piac 2040-re akár egybillió dollárra is nőhet.

A fejlesztés célegyenesben van, több szolgáltató már saját prototípusait teszteli a nyüzsgő nagyvárosok légterében, viszont a nemzetközi- és országspecifikus szabályok, amelyek majd a légitaxizás működésének keretét adják, jelenleg egyeztetés és felülvizsgálat alatt állnak – írja friss közleményében a KPMG. Azt, hogy mekkora gazdasági potenciál van ezen iparágban...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés