Előfizetői tartalom

Felpörgött a szolgáltatások árindexe az Egyesült Államokban

Portfolio
Az élelmiszerek és energiaárak nélküli termelői árak 0,3%-kal emelkedtek júliusban havi alapon a várt 0,2% helyett, éves szinten pedig 2,4%-kal a várt 2,3% helyett – közölte az amerikai munkaügyi tárca. A részletes adatokból feltűnő, hogy a szolgáltatások ára havi szinten 0,5%-kal, tehát szokatlanul nagy mértékben emelkedett, és ez okozhatta a várt feletti főadatokat is, egyúttal a Fed inflációs aggodalmaihoz is hozzájárulva.

Éves szinten a termelői árindex a végső kereslet terén 0,8%-kal nőtt a piaci konszenzusban várt 0,7% helyett. Az élelmiszerek, energia és kereskedelem nélküli termelői árindex éves alapon 2,7%-kal emelkedett, hasonlóan a júniusban mért adathoz. Az alábbi táblázatban a szolgáltatási árak kapcsán utoljára tavaly augusztusban láthattunk havi 0,5%-os emelkedést, így a mostani...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés