Előfizetői tartalom

„A civilizációnk ehhez nincs hozzászokva” – Áradások, villámárvizek várnak Magyarországra?

Portfolio
Magyarország két időjárási zóna határán van, idén nyáron még szerencsénk is volt, hiszen szinte egész Európát hatalmas szárazság sújtotta – mondta az Inforádió Aréna című műsorában Ürge-Vorsatz Diana klímakutató.  Az ENSZ Éghajlatváltozási Kormányközi Testületének alelnöke szerint a jövőben arra kell felkészülni, hogy az eddig megszokottnál intenzívebb esőzések jöhetnek Magyarországon, bár az összes csapadékmennyiség alig változik majd. Vagyis egyre gyakoribbak lesznek a villámárvizek, viharok, melyekhez alkalmazkodni kell.

Az ipari forradalom óta 1,2 Celsius-fokkal emelkedett a globális átlaghőmérséklet, amire az emberek többsége legyinteni szokott. Ugyanakkor tízezer éve, mióta a civilizáció kialakult, a világ éghajlata egy nagyon stabil zónában van. Tízezer éve egy Celsius-fokos zónából nem jött ki a világ átlaghőmérséklete – emelte ki az Inforádió Aréna című műsorában Ürge-Vorsatz...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés