Előfizetői tartalom

A fennálló kínai társadalmi rendet is felborította a Barbie-film

Portfolio
A "Barbie" című film kínai bemutatója vitákat váltott ki a feminizmusról és a patriarchátusról, rávilágítva a nemek közötti dinamika összetett helyzetére az országban. A Greta Gerwig által rendezett film, amelynek középpontjában a Mattel ikonikus babája áll, feminista témái miatt figyelmet keltett, ugyanakkor a kínai társadalom különböző rétegei részéről kritikával és ellenérzésekkel is találkozott. Viszont az egyre hevesebb viták a női egyenjogúságról komoly nyomást helyeznek a kínai kommunista pártra is.

A Barbie-film fogadtatása vegyes volt Kínában, de a helyi női nézők így is lakmuszpapírként használták a filmet a potenciális partnerek feminizmushoz és nemek közötti egyenlőséghez való hozzáállásának tesztjeként. Az ázsiai ország közösségi média felületein a nők megosztották partnereik reakcióit a filmre, és ezzel vitákat váltottak ki ezekről a kérdésekről....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés