Előfizetői tartalom

Iskolai vegyeskazánok telepítése: a tűzvédelmi eljárásoknál is egyszerűsít a kormány

Egy frissen társadalmi egyeztetésre bocsátott rendelettervezet értelmében a kormány jelentősen egyszerűsítené az iskolákban és közintézményekben a pelletet égető kazánok telepítésére vonatkozó szabályokat. Az előterjesztés nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségűvé nyilvánítja ezeket a beruházásokat, így a településképvédelmi, mérésügyi és tűzvédelmi hatósági eljárásokat is gyorsítópályára tennék.

A kormány még tavaly ősszel, az energiaválság csúcsán döntött arról, hogy az egyes köznevelési és más állami épületek alternatív fűtési módokra való áttérésével próbálja meg csökkenti az érintett intézmények rezsikiadásait. Akkor főként az volt a terv, hogy vegyes tüzelésű kályhákat, konténerkazánokat telepítenek az iskolákba, óvodákba, közhivatalokba....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés