Előfizetői tartalom

Olyan jelzést kapott a Fed, amely váltásra kényszerítheti

Portfolio
Júliusban az amerikai fogyasztók rövid távú inflációs várakozásai már a negyedik egymást követő hónapban csökkentek. Miközben a háztartások javuló optimizmust mutattak pénzügyi helyzetükkel és a munkaerőpiaccal kapcsolatban, mind a fogyasztói, mind a termelői árnyomás csökken, ami akadályt jelent a Federal Reserve számára a 2%-os inflációs cél elérésében.

Az amerikai fogyasztók rövid távú inflációs várakozásai júliusban már a negyedik egymást követő hónapban csökkentek, és 2021 áprilisa óta a legalacsonyabb szintre estek - derül ki a Federal Reserve Bank of New York felméréséből. Az egy évre szóló inflációs várakozások mediánja a júniusi 3,8%-ról júliusban 3,5%-ra csökkent. A három- és ötéves időtávra vonatkozó...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés