Előfizetői tartalom

Reagált a kormány a siralmas adatra: a második félévben már növekedhet a magyar gazdaság

Portfolio
A magyar gazdaság az év második felében visszatér a növekedési pályára, jövőre ismét uniós átlag felett teljesíthet – olvasható a Pénzügyminisztérium szerdai közleményében azt követően, hogy a várakozásokkal ellentétben a második negyedévben is zsugorodott a gazdaság teljesítménye. A kormány szerint a gazdaság alapjai stabilak: a foglalkoztatottság továbbra is rekordszinten, a munkanélküliségi ráta az egyik legkedvezőbb az Európai Unióban, a mezőgazdaság és a külkereskedelem teljesítménye erős, az inflációt csökkenő pályára állították. Bár Magyarország továbbra sem kapta meg a neki járó helyreállítási forrásokat, a magyar gazdaság teljesítménye 4%-kal haladja meg a járvány előtti szintet, miközben az uniós átlag 3,1%.

A KSH első becslése szerint éves összevetésben a második negyedévben 2,3%-kal, míg az első negyedévhez képest 0,3%-kal mérséklődött a magyar gazdaság teljesítménye. Az Európai Bizottság a hazánknak járó források visszatartásával rontja gazdasági teljesítményünket, ennek ellenére a 2021. évi 7,2%-os és a 2022-es 4,6%-os növekedésnek köszönhetően a magyar gazdaság...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés