Előfizetői tartalom

Kivételes klubban Magyarország: a GDP és az üvegházhatású gázkibocsátás is esett

Portfolio
Magyarország azon hat uniós tagállam közé tartozik, amelyeknek mind a bruttó hazai terméke (GDP), mind az üvegházhatású gázkibocsátása (ÜHG) esett az idei első negyedévben a tavalyi első negyedévhez képest – közölte az Eurostat. Uniós szinten 2,9%-os volt az ÜHG-kibocsátás esése, miközben a GDP 1,2%-kal nőtt, tehát a nagy többség tényleg anélkül tudott növekedni, hogy a károsanyag-kibocsátása is nőtt volna.

2023 első negyedévében az EU gazdaságának ÜHG-kibocsátása 941 millió tonna CO2-egyenértéket tett ki, ami 2,9%-os csökkenést jelent 2022 azonos negyedévéhez képest (969 millió tonna CO2-egyenérték), miközben az EU GDP-je 1,2%-kal nőtt szintén éves alapon az idei első negyedévben – közölte az Eurostat. A részletes adatokból az is látszik, hogy 2023 első negyedévében...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés