Előfizetői tartalom

Tolongtak ma a magyar állampapírokért: mindkét aukcióra ráemelt az adósságkezelő

Portfolio
Két állampapír aukciót tartott ma az Államadósság Kezelő Központ, egy 12 hónapos diszkontkincstárjegy aukciót, és egy 10 éves változó kamatozású kötvénykibocsátást, és mindkettőn erős volt a vételi érdeklődés, így a meghirdetetthez képest jóval többet tudott eladni az adósságkezelő, összesen 43 milliárd forintnyi forrást vont be.

Az 1 éves lejáratú, D240821 sorozatból az ÁKK 15 milliárd forint értékű papírt kínált fel az elsődleges forgalmazóknak. A kereslet 35,06 milliárd forint volt, így a lefedettség 234% lett. Az ÁKK az eredetileg meghirdetett mennyiségű ajánlatot fogadott be. Az értékesített papírok hozama 8,8% és 9,59% között szórt, az átlaghozam 9,53% lett. Az ÁKK által erre a lejáratra...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés