Előfizetői tartalom

Török földgázt is vehetünk a katari és türkmén mellett, diplomáciai nagyüzem lesz Budapesten

Portfolio
Előrehaladott tárgyalás folyik arról, hogy a tranzitszállítások mellett török földgáz is érkezhessen Magyarországra, és „ha minden úgy alakul, ahogy azt jelenleg előre látjuk, akkor az augusztus 20-ai tárgyalást követően itt már konkrét megállapodásról is be tudunk majd számolni" - jelentette be pénteki sajtótájékoztatóján Szijjártó Péter. A magyar külgazdasági és külügyminiszter emellett azt is vázolta, hogy diplomáciai nagyüzem is lesz az atlétikai vb-hez igazodva a napokban a magyar fővárosban, hiszen a török elnök és a katari emír is ide látogat számos más keleti és déli vezető mellett. A tárgyalások alapvetően az energetika, azon belül is a földgáz, körül koncentrálódnak majd Szijjártó jelzése szerint.

Arról, hogy a ma kezdődő atlétikai vb kapcsán diplomáciai nagyüzem és tárgyalássorozat várható a napokban, a ma reggeli közrádiós interjúban már Orbán Viktor kormányfő is beszélt, megemlítve néhány fontosabb vezető látogatását. Az már ismert volt, hogy vasárnap, augusztus 20-án Recep Tayyip Erdogan török elnök Magyarországra látogat, az viszont ma reggeli új információ...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái