Előfizetői tartalom

Csattanós választ adott a komoly ukrán gázpiaci fenyegetésre Szijjártó Péter

Portfolio
A héten sorozatban már a harmadik komoly gázpiaci figyelmeztetést küldte az ukrán energetikai miniszter Magyarország felé is, miszerint nem fogják meghosszabbítani a 2024 végén lejáró orosz-ukrán gáztranzit szerződést, hiszen Európa jól meglesz orosz gáz nélkül is. A fenyegetés ellehetetlenítené a hosszú távú magyar-orosz gázszerződésből évi 1 milliárd köbméternyi mennyiség Magyarországra eljuttatását is. Erre a témára adott csattanós választ pénteki sajtótájékoztatóján Szijjártó Péter.

A magyar külgazdasági és külügyminiszter a Facebookon közvetített tájékoztatón ugyanis úgy fogalmazott, hogy a gázszállításokhoz mind gázra, mind infrastruktúrára szükség van, és az orosz TASZSZ összefoglalója szerint leszögezte: „éppen ezért fontos az, hogy létezik a Török Áramlat, amelynek éves kapacitása 8,5 milliárd köbméter Magyarország felé. Ez lefedi...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés