Előfizetői tartalom

Veszélyes tervezetet készíthet elő a kormány

Portfolio
Számos veszélyt rejt magában az a törvénytervezet, amely levenné a munkáltatók válláról a munkavédelmi tájékoztatási felelősséget és azt a dolgozókra hárítaná. Ha elfogadják a javaslatot, az akár az egészséges és biztonságos munkavégzéshez fűződő alapjog sérelmével is járhat - mondta a Portfolio Checklist podcastban Dudás Katalin jogász, az Országos Munkavédelmi Bizottság munkavállalói oldalának ügyvivője.

A szakember szerint a munkavédelmi oktatás rendszerének már most is sok hibája van. Elterjedt ugyanis, hogy az ismereteket e-learning-formában adják át, azonban ez messze nem tökéletes: ez az állítás pedig igaz az oktatás mellett a számonkérésre is. A problémákkal - Dudás Katalin szerint - a kormány is tisztában van, számos, a kormányzati álláspontot tükröző szakmai anyagban...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés