Előfizetői tartalom

Különleges megoldással váltja ki a gázfelhasználást egy magyar élelmiszer-összetevőket gyártó cég

Portfolio
Megállapodást kötött a magyar élelmiszer-összetevőket gyártó KALL Ingredients Kft. a Kyoto Group norvég hőenergia-tároló céggel arra, hogy az októberre tervezett szerződéskötés után jövőre leszállítson a norvég cég egy 56 MWh tárolókapacitású, olvadt só alapú hőenergia-tároló rendszert, és ezzel a tiszapüspöki cég gázfelhasználását ki lehet váltani, vele együtt pedig évi 8 ezer tonna CO2-kibocsátást is meg lehet spórolni – derült ki a Kyoto Group közleményéből.

A friss bejelentés egy januári szándéknyilatkozatot követ, amelyben név nélkül a norvég cég már jelezte, hogy egy magyar élelmiszer alapanyag gyártó cég érdeklődik a hőenergia tároló rendszerük iránt, most pedig azokat a feltételeket fektették le, amely a beszerzés és telepítés, illetve a hőenergia kereskedelem paramétereit rögzítették. A Heatcube (hőkocka) nevű...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés