Előfizetői tartalom

Megoldást találhatott a chiphiányra a VW

Portfolio
A beszállítói láncának biztosítása érdekében a Volkswagen stratégiai lépésként 10 gyártótól, köztük az NXP Semiconductors-tól, az Infineon Technologies-tól és a Renesas Electronics-tól közvetlenül vásárolja az alapvető chipeket. A német autógyártó korábban alkatrész-beszállítókra támaszkodott a chipek beszerzésében, de a globális hiány miatt tavaly októberben kezdett közvetlen üzleteket kötni magukkal a gyártókkal - írja a Reuters.

Karsten Schnake, aki a 2022-ben létrehozott, a vállalat egészére kiterjedő alkatrészellátási munkacsoportot vezeti, megerősítette ezt lépést. A döntés hátterében az a felismerés állt, hogy az ilyen chipek globális piaci kapacitása nem elegendő a kereslet kielégítésére. Az autóiparban az elektromos járművek gyártásának növekedése és a szoftverkövetelmények egyre...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés