Előfizetői tartalom

Titkos kínai hálózat kiépítését buktatta le a SIA, súlyos fenyegetésről beszélnek

Portfolio
A Huawei Technologies állítólag kínai félvezetőgyártó létesítmények titkos hálózatát hozza létre, ami aggodalomra ad okot a Semiconductor Industry Association (SIA), a globális chipgyártó cégeket képviselő szövetség szerint. Ez a hálózat lehetővé teheti a Huawei számára, hogy megkerülje az amerikai a chiptechnológiára kivetett szankciókat. Az amerikai-kínai feszültségek középpontjában álló vállalat tavaly merészkedett be a chipgyártásba, és állítólag mintegy 30 milliárd dollár állami támogatást kap a kínai kormánytól és a sencseni vezetéstől - írja a Bloomberg.

A SIA szerint a Huawei legalább két meglévő chipgyárat szerzett meg, és további három építése folyamatban van. Ezek a tevékenységek riadalmat keltenek, mivel az amerikai kereskedelmi minisztérium 2019-ben felvette a Huaweit a szankcionált cégek listájára, így az amerikai vállalatokat eltiltotta attól, hogy a távközlési gyártóval üzleteljenek. Ha a Huawei más cégek álcája...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái