Előfizetői tartalom

Vészjelzés jött az euróövezetből, korai volt temetni a recessziót?

Portfolio
Az euróövezet üzleti aktivitás augusztusban gyorsan zsugorodott, mind a feldolgozóipar, mind a szolgáltató szektor csökkenő kibocsátást és új megrendeléseket jelentett. Az S&P Global által összeállított legfrissebb HCOB Flash Eurozone Composite PMI Output Index 47,0-ra esett, ami 2020 novembere óta a legalacsonyabb értéket jelenti. A visszaesés a feldolgozóiparból átterjedt a szolgáltatási szektorra, a szolgáltatási bmi 48,3 ponton 30 hónapos mélypontra esett.

Németországban volt a legmeredekebb a visszaesés, ahol a kibocsátás mind az áruk, mind a szolgáltatások terén csökkent, és a legutóbb 2020 májusában látott szintekhez hasonlított. Franciaország zsinórban harmadik havi termeléscsökkenésről számolt be, míg a régió többi részén mérsékelt termeléscsökkenés következett be, december óta először. Az egész euróövezetet...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés