Előfizetői tartalom

Argentína nem menne a BRICS-csoportba, Kína pedig nem akar Nyugat-ellenességet

Portfolio
Az argentin konzervatív elnökjelölt, Patricia Bullrich nem léptetné be országát a feltörekvő országokat tömörítő BRICS-csoportban, annak ellenére, hogy a dél-amerikai ország hivatalos meghívást kapott. Mindez akkor történt, amikor Alberto Fernandez elnök megünnepelte a meghívást. Eközben a kínai külügyminisztérium egyik tisztviselője cáfolta azokat az állításokat, amelyek szerint a BRICS-csoport Nyugat-ellenes lenne.

Patricia Bullrich, Argentína konzervatív elnökjelöltje nem támogatja az ország esetleges BRICS-tagságát. Ez a bejelentés válaszul érkezett arra a hivatalos meghívásra, amelyet a feltörekvő országok csoportja a közelmúltban intézett Argentínához. Bullrich, aki korábban biztonsági miniszter volt, a konzervatív ellenzék első számú jelöltjeként indul a közelgő októberi...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés