Előfizetői tartalom

Busás állami támogatás és jelentős fejlesztések kellenek egy új akkuipari beruházáshoz

Portfolio
A kínai Huayou csoport leányvállalata, a Bamo Technology Hungary Kft., 1,3 milliárd eurós beruházással egy új európai gyárat épít Ács-Bábolnában. A zöld átállást támogatva, a gyártásban nagy százalékban napelemek és szélerőművek által termelt energiát használnának. Mindehhez az állam 140 millió eurónyi állami támogatást is kifizet. Egy munkásszálló építésére is szükség lesz.

Ács és a környékbeli települések környéken több nagy beruházást is végrehajtanak, hiszen a kínai Huayou csoport leányvállalata, a Bamo Technology Hungary Kft. megvalósítja a 1,3 milliárd eurós akkumulátoripari fejlesztését. Ezzel a vállalatcsoport, mely tavaly 8 milliárd eurós árbevételt ért és 17 ezer alkalmazottat foglalkoztat, első európai gyárat épít a magyarországi...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés